Labels

23 January, 2012

Namm 2012, Marshall Amps JTM1, JMP 1, JCM 800 1 Watt

Amerikanya'nın hatta ve hatta dünyanın en büyük müzük! fuarı Namm 2012 kış ayağı geçen pazar itibariyle bitti. Kim bilir, kim kiminle ne kadarlık anlaşmalar imzaladılar bilimez ama acayip para çevirdikleri bir gerçek, neyse.. konumuz ampliler tabiki :)

Marshall'ın en meşur amplileri jtm45, jcm800 ve jpm1'in 1wattlık versiyonlarının combo ve head olarak bu fuarda tanıttılar. Aslında sadece bu 3 model değil dsl, jvm'ninde 1 watt versiyonları çıktı. Bu 2 modelin 1 wattlarına anlam vermek biraz zor. Bu 1 wattlar ev kullanıcıları için gerçekten süper aletler olarak gözüküyor. Aslında sahnede jcm, jtm tonu isteyen kişilerde mikrofonlayarak kullanabilir hatta amcalar 4x12 ye bile bağlamışlar. Artık evde gerçek jcm'den, jtm'den gerçek tonları almak artık hayal değil. Yalnız Marshall'ın bu taktiğini tam anlam veremedim. Daha 1 sene bile olmadı, Class 5 modelini çıkarttılar. Bu alet ne evde beslenebiliyor, nede davulla clean headroom'u aşmadan çalışabiliniyor. Attenuator gerekiyor. Sanki 100 watt mübarek. Ev için class 5, lambalı marshall soundu için güzel bir alternatifti ama bu yeni modeller ile bunu direk çöpe atılmış oluyorlar. C5'ler de bilindiği gibi master volume yok. Dolayısıyla evde kırmak imkansız. Benim gibiler jcm800 1 wattı şimdiden gözlerine kesitirmiş, class 5 leri parlatıp, cilalayıp satmaya hazırlanıyor doğal olarak. Ayrıca jcm 800 ün üzerine bir boost eklemişlerki daha ne olsun. Buyrun burdan yakın:


Rebecca sen ne tatlı bir şeysin ya kedi canını senin. :)

Fiyatına gelince (amplin fiyatı, fesatlık yapmayın :) ), bir sitede yaklaşık 550£'a ön sipariş alıyorlardı. Ohanesburger demek yeridir. Class 5 den ufak olduğundan fiyatlarının daha makul olması gerekiyor. Bu arada ön siparişte jcm800 göremedim. Hepsinin müşterisi farklı ama bence tutulacak modeli Marshall şimdiden biliyor. Bunlar dururken class 5'i nasıl satacaklar çok merak konusu. Ancak yeni modelleri 2 katı fiyatla sürerlerse olabilir. O zamanda dsl 1 ile dsl 401 aynı fiyata dek gelecek. Neyse onların sorunu.. bu arada bluesbreaker'in 1 wattlık modeli yok daha :) Solak amcada iyi çalıyor. Ne güzel bir işi var lan bunun.





Bu fuarda sadece Marshall 1 wattlıkları tanıtmadılar. Fenderin yeni ufak amplileri bakmaya değer. Jcm 800 1 watt dururken aslında pek ilgilendirmiyor beni :). Özellikle fender tonları almak isteyenler tercih edebilir. Ama bunlar bir twin reverb olamaz tabiki. Onun dışında gözüme çarpan bir şey daha, boss gt-100 processor. 2 tane gitar çalan dişi bireyi sahneye çıkartıp disti kökleyerek tanıtım yaptıkları video dek geldi. İyice soğuttular processor olayından.

Başka başkaa.. Orange OR serisi amplilerini tanıtmış. Malmsteen kılıklı bir amca tanıtıyordu. Marshall soundu fln birşeyler diyorlardı. Adam Jcm 1 watt çıkartıyor siz marshall soundu yaptık diye reklam yapıyorsunuz. Olmamış bence. Orange'ın tek tutulma nedeni Marshall'ın Dslden sonra yani jcm2000 serisinde çok tepki çekmesi, dolayısıyla Orange yönelen insanlar çok.

Neyse biz fendere dönelim:



Belki ülkemizde benzer fuarlar olurda bizde gidip izleriz çalarız fln.. Aslında yurtdışı fiyatlarına yakın temin edebilsek şunları o bile yeter.Anca gidip 83 yapımı bir jcm800 2204'ü yurtdışı fiyatlarına alabiliyoruz.

edit: Sitelerine eklemişler,
http://www.marshallamps.com/product.asp?productId=178


No comments:

Post a Comment